Pentru un pranz sau o cina usoara, potrivita pentru primavara, alege o reteta de pui cu parmezan , cartofi noi si spanac.
Ingrediente pentru pui cu parmezan si cartofi noi
- 4 bucati piept de pui dezosat
- 400 gr cartofi noi, cubulete
- 1 mana de spanac proaspat
- 1 albus de ou
- 5 linguri Parmezan ras
- 140 gr mazare
- 1 lingura otet balsamic
- 2 linguri ulei
-
sare si piper
Cum se prepara puiul cu parmezan si cartofi noi
Bate bine albusul de ou, apoi pune-i sare si piper. Spala carnea de pui, apoi da-o prin spuma de ou, dupa care prin Parmezanul ras, astfel incat sa se imbrace bine pe toate partile. Pune carnea pe gratar si las-o in jur de 10 minute, pana cand capata o crusta aurie si devine usor crocanta.
Fierbe cartofii 6-7 minute, apoi adauga si mazarea si lasa legumele inca 3 minute. Scoate apoi din oala cartofii si mazarea, scurgandu-le bine de apa. Foloseste spanacul proaspat, daca se poate chiar baby spanac. Amesteca-l cu mazarea si cartofii. Toarna peste legume uleiul si otetul balsamic si amesteca.
Cum se serveste puiul cu parmezan si cartofi noi
Puiul la gratar se serveste alaturi de garnitura de legume.