Puiul cu portocale si ceapa verde este un preparat savuros, cu arome speciale. Este potrivit pentru mesele speciale in doi, pentru momentele in care vrei sa iti impresionezi partenerul. Puiul se serveste cu nuci si ceapa verde pe deasupra.
Ingrediente pentru pui cu portocale si ceapa verde
- 300 ml supa de pui
- 50 ml sos de soia
- 3 catei de usturoi
- 70 grame marmelada de portocale
- 5 cepe verzi tocate
- 10 grame amidon
- 8 pulpe de pui
- 100 grame nuci.
Cum se prepara puiul cu portocale si ceapa verde
Intr-un bol amesteca supa cu sosul de soia, usturoiul pisat, marmelada, o ceapa verde tocata si amidonul. Adauga pulpele de pui si amesteca bine.
Lasa la marinat peste noapte. Aseaza apoi toate ingredientele intr-o tava si da la cuptorul incins.
Lasa la cuptor timp de o ora.
Cum se serveste puiul cu portocale si ceapa verde
Puiul cu portocale se serveste cu orez fiert , nuci si restul de ceapa verde tocata pe deasupra.