Ingrediente pentru puiul cu praz, mazare, fasole si lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 8 pulpe de pui superioare
- sare
- piper
- 3 fire de praz de marime medie
- 4 catei de usturoi, tocat marunt
- 1 cana si 1/2 supa de pui
- 3 linguri de smantana pentru gatit
- o concerva de fasole boabe
- 1/2 cana mazare congelata
- 2 linguri zeama de lamaie
- o legatura de marar
Cum se prepara puiul cu praz, mazare, fasole si lamaie
Pune la incins uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare ce poate fi adaugata in cuptor. Asezoneaza puiul cu sare si pieper si adauga-l in tava. Coace-l pana cand este bine patruns si devine auriu la suprafata.
Toaca prazul in felii rotunde de aproximativ 0,5 cm grosime.
Scoate puiul din cuptor si transfera-l pe un platou. In uleiul ramas adauga prazul si usturoiul si caleste-l la foc mediu, amestecand continuu, pana cand prazul incepe sa se inmoaie. Adauga apoi supa de pui si smantana si mazarea si lasa totul sa fiarba la foc mediu timp de 1-2 minute. Adauga apoi puiul si lasa totul sa mai fiarba timp de 12-14 minute.
A final adauga fasolea si lamaia. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Cand mazarea este bine patrunsa adauga mararul tocat marunt si stinge focul.
Cum se serveste puiul cu praz, mazare, fasole si lamaie
Serveste puiul cu praz, mazare, fasole si lamaie imediat, alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa foto: realsimple.com