Ingrediente pentru puiul cu sos de portocale
- 650g piept de pui dezosat si depielitat
- 2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui
- seminte de susan
- ceapa verde tocata marunt
Pentru marinata
- 4 linguri sos de soia
- 30g amidon de porumb
- 2 linguri apa
Pentru sosul de portocale
- 180ml suc prospat stors de portocale
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura sos hoisin
- 2 lingurite otet de orez
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
- 1 lingurita sos srircacha (optional)
Cum se prepara puiul cu sos de portocale
Spala pieptul de pui si taie-l cubulete. Adauga puiul intr-un castron incapator.
Intr-un castronel mic, amesteca amidonul cu sosul de soia si apa pentru a obtine marinata pentru pui. Toarna marinata peste pui si amesteca bine. Acopera vasul si lasa puiul la marinat timp de 5-10 minute.
In timp ce puiul se marineaza prepara sosul de portocale. Intr-un bol adauga sucul de portocale, zaharul brun, amidonul, sosul de soia, sosul hoisin, otetul de orez si sosul sriracha. Amesteca pana obtii o compozitie omogena.
Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul si lasa-l sa se incinga. Cu ajutoul unei spumiere sau a unei linguri cu gauri scoate puiul din marinata si adauga-l in tigaie. Caleste puiul pana este bine patruns si capata o culoare aurie pe toate partile.
Cand este gata, adauga sosul de portocale si lasa totul sa fiarba pana obtii un sos gros, lipicios.
Cum se serveste puiul cu sos de portocale
Serveste puiul cu sos de portocale pe pat de orez simplu sau paste din orez. Presara deasupra seminte de susan si daca doresti, putina ceapa verde.
Sursa foto: pinterest.com