Puiul cu si lamaie este un preparat gustos si fumat , potrivit pentru cei care doresc un pranz sau o cina usoara.


Ingrediente pentru

 

  • 4 jumatati piept de pui fara os si fara piele;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin ;
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie;
  • 2 linguri suc de lamaie;
  • 1 catel de usturoi, tocat;
  • 2 lingurite tarhon proaspat, tocat;
  • 1/8 lingurita sare.


Cum se prepara puiul cu tarhon


Pune o folie peste bucatile de carne si bate-le putin pentru a le subtia. Da-le apoi cu 1/4 lingurita sare.

Amesteca uleiul de masline cu sucul si coaja de lamaie, usturoiul, tarhonul si sarea. Pune 2 lingurite din acest sos intr-o si adauga puiul. Prajeste-l 2 minute. Toarna peste carne 2 lingurite de sos, intoarce puiul si tine-l 2 minute. Adauga restul de sos in tigaie si da focul mai mic. Acopera cu un capac si si tine pe foc pana cand puiul este patruns.


Cum se serveste puiul cu tarhon


Se serveste cald.

Sursa foto : streaminggourmet.com

  •   2011-11-22
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.