Puiul cu si lamaie este un preparat gustos si fumat , potrivit pentru cei care doresc un pranz sau o cina usoara.


Ingrediente pentru

 

  • 4 jumatati piept de pui fara os si fara piele;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin ;
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie;
  • 2 linguri suc de lamaie;
  • 1 catel de usturoi, tocat;
  • 2 lingurite tarhon proaspat, tocat;
  • 1/8 lingurita sare.


Cum se prepara puiul cu tarhon


Pune o folie peste bucatile de carne si bate-le putin pentru a le subtia. Da-le apoi cu 1/4 lingurita sare.

Amesteca uleiul de masline cu sucul si coaja de lamaie, usturoiul, tarhonul si sarea. Pune 2 lingurite din acest sos intr-o si adauga puiul. Prajeste-l 2 minute. Toarna peste carne 2 lingurite de sos, intoarce puiul si tine-l 2 minute. Adauga restul de sos in tigaie si da focul mai mic. Acopera cu un capac si si tine pe foc pana cand puiul este patruns.


Cum se serveste puiul cu tarhon


Se serveste cald.

Sursa foto : streaminggourmet.com

  •   2011-11-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii