Feluri principale

#tarhon #retete cu pui #pui cu tarhon

Pui cu tarhon si lamaie

Puiul cu si lamaie este un preparat gustos si fumat , potrivit pentru cei care doresc un pranz sau o cina usoara.


Ingrediente pentru

 

  • 4 jumatati piept de pui fara os si fara piele;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin ;
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie;
  • 2 linguri suc de lamaie;
  • 1 catel de usturoi, tocat;
  • 2 lingurite tarhon proaspat, tocat;
  • 1/8 lingurita sare.


Cum se prepara puiul cu tarhon


Pune o folie peste bucatile de carne si bate-le putin pentru a le subtia. Da-le apoi cu 1/4 lingurita sare.

Amesteca uleiul de masline cu sucul si coaja de lamaie, usturoiul, tarhonul si sarea. Pune 2 lingurite din acest sos intr-o si adauga puiul. Prajeste-l 2 minute. Toarna peste carne 2 lingurite de sos, intoarce puiul si tine-l 2 minute. Adauga restul de sos in tigaie si da focul mai mic. Acopera cu un capac si si tine pe foc pana cand puiul este patruns.


Cum se serveste puiul cu tarhon


Se serveste cald.

Sursa foto : streaminggourmet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului