Puiul cu unt si ghimbir reprezinta una din retetele inspirate de bucataria indiana.
Ingrediente pentru pui cu unt si ghimbir
- 1/4 radacina ghimbir
- 2 catei usturoi
- 1 lingura fulgi de ardei
- 400 g piept de pui
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 50 g unt
- 150 g rosii
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingura smantana
- verdeata proaspata
- sare
Cum se prepara pui cu unt si ghimbir
Taie pieptul de pui in bucati potrivite. Curata ghimbirul si da-l pe razatoarea mica, iar usturoiul toaca-l cat mai marunt.
Pune intr-un bol incapator bucatile de pui, adauga ghimbirul, usturoiul, fulgii de ardei, zeama de lamaie, zaharul brun si lasa totul sa se marineze, minim o ora.
Topeste untul apoi adauga bucatile de pui scoase din marinada si rumeneste usor, circa 10 minute.
Adauga rosiile tocate marunt, 100 ml de apa si potriveste mancarea de gust cu sare.
Lasa totul la foc mic, circa 30 de minute.
Cum se serveste pui cu unt si ghimbir
Serveste acest preparat cu verdeata tocata deasupra.
Sursa foto: phenome-nom.com