Feluri principale

#pui #reteta #anghinare #ciuperci #unt

Pui Helene

Daca ai in familie sau printre prieteni o purtatoare a numelui Elena, ii poti face o surpriza pregatindu-i puiul Helene . Gustul acestuia o va incanta cu siguranta, datorita sosului savuros care insoteste carnea de pui.
 

Ingrediente pentru puiul Helene:
 

  • 1 pui de 1 - 1, 5 kilograme
  • sare si piper pentru condimentarea bucatilor de pui 
  • 6 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 0,75 cani zeama de pui
  • 0,5 cani vin sec
  • 0,25 cani cu ceapa verde, taiata subtire
  • 0,5 cani ciuperci, taiate felii
  • 1 pachet de bucati de anghinare , fierte si scurse.
     

Cum se prepara puiul Helene:
 

Incalzeste cuptorul la treapta 4 a cuptorului.

Trece puiul prin faina.

Pune la inmuiat patru linguri de unt intr-o cratita pe care o folosesti pentru gatitul in cuptor si pune puiul in cratita, cu partea cu piele dedesubt.

Da puiul la cuptor, neacoperit, pentru 45 de minute.

Inmoaie si restul de unt deasupra plitei incalzite si incorporeaza faina. Adauga zeama de pui si vinul si amesteca pana obtii un sos cremos.

Scoate puiul din cuptor, intoarce-l pe partea cealalta si presara deasupra ceapa, ciuperci si anghinare. 

Toarna sosul deasupra si da-l iar la cuptor, dand focul la putin mai mic.

Lasa-l sa se coaca pentru inca 30 de minute.
 

Cum se serveste puiul Helene:
 

Se serveste cald.

Pofta buna!

 

Sursa foto : flickr.com

  •   2010-05-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii