Intampina-ti musafirii cu un preparat indonezian aromat si delicios: pui cu broccoli, pe care il pregatesti in cateva minute, insa rezultatul este unul savuros.

Ingrediente pentru puiul indonezian cu broccoli:

  • 60 ml de sos char siu
  • doua linguri de miere
  • o lingura de sos kecap Manis
  • doua lingurite de ulei de susan
  • o lingura de zahar brun
  • 1 catel de usturoi
  • 1 kg de carne de pui
  • ulei de masline
  • 1 buchet de broccoli
  • 1 lingurita de apa
  • coriandru


Cum se prepara puiul indonezian cu broccoli:

Amesteca sosul char siu cu mierea, sosul kecap Manis, zaharul, uleiul de susan si usturoiul. Adauga si carnea in acest sos si amesteca-le bine, apoi lasa compozitia la marinat aproximativ 10 minute. Unge o tava de copt cu ulei de masline si pune puiul la cuptor pentru 3-4 minute, pana cand se caramelizeaza deasupra.

Separat, intr-un wok sau o tigaie mai mare caleste putin si broccoli impreuna cu apa circa 2 minute.


Cum se serveste puiul indonezian cu broccoli:

Puiul indonezian cu broccoli se serveste cald, cu orez.

Sursa foto: taste.com.au

  •   2013-09-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii