Puiul la cuptor cu ardei si chili este un preparat delicios, savuros si suculent. Este ideal pentru mesele de duminica in familie. Se serveste cu diverse garnituri si salate din legume.


Ingrediente pentru puiul la cuptor cu ardei si chili

  • 4 ardei rosii
  • 350 grame carnati chorizo feliati
  • 1 pui mic
  • 400 ml vin alb
  • 400 ml ulei de masline


Pentru sos:

  • 3 cepe mici tocate fin
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 ardei chili tocat
  • oregano
  • 20 ml otet balsamic
  • 20 ml ulei de masline
  • sucul de la o lamaie


Cum se prepara puiul la cuptor cu ardei si chili

Incinge cuptorul la 180 de grade. Intr-o tava, amesteca ardeiul cu feliile de carnati si asaza deasupra si puiul. Toarna peste pui vinul alb si uleiul de masline. Asezoneaza cu sare si piper.

Acopera puiul cu folie de aluminiu si lasa-l la cuptor aproximativ o ora. Dupa aceea, scoate folia si mai lasa preparatul la cuptor timp de 30 de minute.

Pentru sos, amesteca intr-un bol toate ingredientele si asezoneaza cu sare si piper. Cand puiul este gata, toarna peste el acest sos si serveste imediat.


Cum se serveste puiul la cuptor cu ardei si chili

Puiul la cuptor cu ardei si chili se serveste cu piure de cartofi si salata de rucola cu lamaie.

Sursa foto: uktv.co.uk

  •   2013-01-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii