Feluri principale

#conopida #naut #pui la gratar

Pui la gratar, cu naut si conopida

Puiul la gratar, cu naut si conopida este o mancare sanatoasa, satioasa si aromata, pe care o poti prepara foarte usor.

Ingrediente pui la gratar, cu naut si conopida

  • 400 g naut la cutie, uscat si clatit;
  • 450 g conopida;
  • 700 g carne de pui;
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin;
  • coaja de la o lamaie;
  • suc de la o lamaie;
  • 1/2 ceapa rosie, tocata marunt;
  • 2 linguri de patrunjel, tocat.

Cum se prepara puiul la gratar, cu naut si conopida

Pune conopida intr-o oala cu apa clocotita si sare, timp de 2 minute, pana cand se inmoaie, apoi scurge-o bine. Amesteca nautul, coaja de lamaie, sucul, ceapa, patrunjelul si uleiul de masline intr-un bol.

Pune o tigaie grill pe foc, adauga puiul stropit cu putin ulei si prajeste circa trei minute pe fiecare parte. Transfera puiul pe o farfurie si tine-l acoperit cu folie de aluminiu sa il pastrezi cald.

In aceeasi tigaie, prajeste conopida timp de un minut pe fiecare parte.

Cum se serveste puiul la gratar, cu naut si conopida

Serveste puiul la gratar, cu naut si conopida in combinatie cu o salata verde, stropita cu lamaie.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare