Puiul la gratar, cu naut si conopida este o mancare sanatoasa, satioasa si aromata, pe care o poti prepara foarte usor.
Ingrediente pui la gratar, cu naut si conopida
- 400 g naut la cutie, uscat si clatit;
- 450 g conopida;
- 700 g carne de pui;
- 2 linguri ulei de masline extra virgin;
- coaja de la o lamaie;
- suc de la o lamaie;
- 1/2 ceapa rosie, tocata marunt;
- 2 linguri de patrunjel, tocat.
Cum se prepara puiul la gratar, cu naut si conopida
Pune conopida intr-o oala cu apa clocotita si sare, timp de 2 minute, pana cand se inmoaie, apoi scurge-o bine. Amesteca nautul, coaja de lamaie, sucul, ceapa, patrunjelul si uleiul de masline intr-un bol.
Pune o tigaie grill pe foc, adauga puiul stropit cu putin ulei si prajeste circa trei minute pe fiecare parte. Transfera puiul pe o farfurie si tine-l acoperit cu folie de aluminiu sa il pastrezi cald.
In aceeasi tigaie, prajeste conopida timp de un minut pe fiecare parte.
Cum se serveste puiul la gratar, cu naut si conopida
Serveste puiul la gratar, cu naut si conopida in combinatie cu o salata verde, stropita cu lamaie.
Sursa foto: taste.com.au