Feluri principale

#culinar #vin #reteta #marinat #pui

Pui marinat in vin rosu

Daca iti doresti sa mananci pui la gratar , dar totusi ai vrea sa incerci ceva nou, poti incerca un pui marinat in vin rosu , usor condimentat, cu o aroma incredibila.

 

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 4 bucati piept sau pulpe de pui dezosate
  • 2 pahare vin rosu sec
  • ½ ceasca ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de zahar
  • Un praf de busuioc si cimbru
  • Un praf de sare.

Cum se prepara:

  • Intr-un bol se toarna vinul cu uleiul de masline, usturoiul pisat, sarea, zaharul si condimentele si se amesteca bine.
  • Intr-o punga care se inchide ermetic se pun bucatile de pui peste care se toarna apoi amestecul cu vin rosu. Se inchide punga si se baga la frigider pentru cel putin 3 ore (se poate lasa de seara pana a doua zi dimineata).
  • Se scoate apoi carnea si se prajeste la gratar.

Cum se serveste:

  • Puiul marinat se serveste cu garnitura si vin rosu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete