Feluri principale

#culinar #vin #reteta #marinat #pui

Pui marinat in vin rosu

Daca iti doresti sa mananci pui la gratar , dar totusi ai vrea sa incerci ceva nou, poti incerca un pui marinat in vin rosu , usor condimentat, cu o aroma incredibila.

 

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 4 bucati piept sau pulpe de pui dezosate
  • 2 pahare vin rosu sec
  • ½ ceasca ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de zahar
  • Un praf de busuioc si cimbru
  • Un praf de sare.

Cum se prepara:

  • Intr-un bol se toarna vinul cu uleiul de masline, usturoiul pisat, sarea, zaharul si condimentele si se amesteca bine.
  • Intr-o punga care se inchide ermetic se pun bucatile de pui peste care se toarna apoi amestecul cu vin rosu. Se inchide punga si se baga la frigider pentru cel putin 3 ore (se poate lasa de seara pana a doua zi dimineata).
  • Se scoate apoi carnea si se prajeste la gratar.

Cum se serveste:

  • Puiul marinat se serveste cu garnitura si vin rosu.

 

  •   2009-09-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii