Puiul marocan cu lamaie si masline este un preparat foarte aromat, usor de preparat si gustos. Este ideal pentru masa in familie. Se serveste cu orez sau cuscus.
Ingrediente pentru puiul marocan cu lamaie si masline
- 10 grame paprica;
- 5 grame chimion;
- 5 grame ghimbir;
- 5 grame turmeric;
- 2 grame scortisoara;
- 20 ml ulei de masline;
- 1 pui taiat in 8 bucati;
- sare;
- 3 catei de usturoi;
- 1 ceapa tocata;
- coaja de la o lamaie;
- 200 grame masline verzi;
- 100 ml apa;
- 100 grame stafide;
- patrunjel tocat.
Cum se prepara puiul marocan cu lamaie si masline
Intr-un bol amesteca toate condimentele. Adauga bucatile de pui si amesteca bine cu condimentele si lasa sa stea asa timp de o ora.
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adauga carnea si lasa timp de 5 minute pe fiecare parte. Da focul mic si adauga ceapa si usturoiul. Acopera si lasa pe foc timp de 15 minute.
Adauga apoi coaja de lamaie, maslinele, stafidele si apa. Lasa pe foc pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic si lasa pe foc timp de 30 de minute.
Asezoneaza cu sare si piper. Adauga patrunjelul si stinge focul.
Cum se serveste puiul marocan cu lamaie si masline
Puiul marocan cu lamaie si masline se serveste cu cuscus sau orez.