Puiul Marsala are o consistenta cremoasa, este aromat si gustos, ideal pentru o cina linistita in familie. La acest preparat poti adauga si un praf de cimbru sau chimen macinat pentru o savoare aparte. Se serveste cald, cu piure de legume sau orez picant.


Cum se prepara puiul Marsala

  • 3 piepti de pui taiati pe jumatate
  • 30 grame faina
  • 20 ml ulei de masline
  • 20 grame unt
  • sare
  • piper

Pentru sosul Marsala

  • 500 grame ciuperci feliate
  • 30 grame unt
  • 200 ml vin Marsala
  • 200 ml supa de vita
  • sare
  • piper


Cum se prepara puiul Marsala

Incinge cuptorul la 170 de grade. Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper si tapeteaza si cu putina faina. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga untul.

Prajeste apoi pieptul de pui, timp de 5 minute pe fiecare parte. Transfera carnea intr-o tava, acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor.

In aceeasi tigaie, adauga untul si ciupercile si lasa-le pe foc timp de 5 minute. Adauga apoi vinul si lasa totul sa fiarba timp de 20 de minute.

Incorporeaza apoi si supa si mai lasa pe foc inca 20 de minute. Asezoneaza cu sare si piper. Toarna sosul peste puiul din tava si mai da la cuptor pentru 10 minute.


Cum se serveste puiul Marsala

Puiul Marsala se serveste cu piure de legume sau cu garnitura de orez.

Sursa foto: hekitchn.com

  •   2013-01-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii