Puiul marsala cu ciuperci este un preparat cremos, aromat si delicios, ideal pentru serile racoroase de toamna. Se serveste simplu sau cu diverse garnituri de legume.


Ingrediente pentru puiul marsala cu ciuperci

 

  • 20 grame unt
  • 300 grame ciuperci feliate
  • 20 grame faina
  • 100 ml vin marsala
  • 100 grame smantana
  • 200 grame orez
  • 400 grame pui prajit
  • 20 grame parmezan ras
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Cum se prepara puiul marsala cu ciuperci


Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o tigaie, incinge untul si adauga ciupercile. Lasa pe foc timp de 10 minute. Presara pe deasupra faina, amesteca si fierbe timp de un minut. Adauga vinul si smantana si lasa pe foc pana cand da in clocot.

Da focul mai mic si mai lasa pana cand sosul s-a ingrosat putin. Adauga 2 cani de apa si patrunjelul. Asezoneaza cu sare si piper.

Intr-o tava, adauga orezul si puiul. Toarna sosul de ciuperci, dupa care acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor pentu 40 de minute. Ia apoi folia, presara parmezanul si mai da la cuptor pentru 5 minute.


Cum se serveste puiul marsala cu ciuperci


Pui marsala cu ciuperci se serveste ca atare.

  •   2012-10-30
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.