Daca iti doresti sa gatesti un preparat gustos, dar fara prea multe calorii, poti incerca reteta noastra de pui cu usturoi si caju.

Ingrediente pentru pui picant cu usturoi si caju

1/2 pui (aripi, pulpe, piept de pui)

100 g caju

2 linguri coriandru

3 linguri ulei de masline

3 catei de usturoi

2 linguri sos de soia

2 lingurite zahar brun

1 ardei jalapeno

1 lingurita zeama de lamaie

sare

piper

 

Cum se prepara puiul picant cu usturoi si caju

Cu ajutorul unui blender, mixeaza alunele caju, apoi adauga uleiul de masline, cateii de usturoi, ardeiul jalapeno, frunzele de coriandru, sucul de lamaie, sosul de soia si zaharul brun. Continua procesul de mixare, astfel incat sa obtii o pasta omogena si foarte fina, iar daca mai este nevoie, adauga doua linguri de apa ca sa o subtiezi putin. Adauga in pasta respectiva sare si piper, dupa gust, apoi pune puiul la marinat in sosul respectiv.


Lasa bucatile de pui sa se marineze la frigider circa trei ore, apoi scoate-le din sosul de alune si pune-le pe gratar sa se rumeneasca pe ambele parti.

 

Cum se serveste puiul picant cu usturoi si caju

Serveste acest preparat cald, alaturi de garnitura preferata si o salata verde.


Sursa foto: simplyrecipes.com

 

  •   2012-12-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii