Puiul Shanghai este o reteta chinezeasca traditionala care are un mare succes si in tara noastra. Preparatul este relativ simplu de realizat, iar rezultatul este un piept de pui invelit intr-o crema pufoasa de oua.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 1 piept de pui dezosat
- 3 oua
- 2 - 3 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- O lingura de mustar
- O lingurita de sos de soia
- O lingura de susan alb ( optional )
- 20 ml vin alb
- Sare, piper.
Cum se prepara:
- Pieptul de pui se spala bine si se taie in felii de 1 centimetru.
- Se bat ouale intr-un castron, se adauga peste ele sosul de soia, mustarul, vinul alb, susanul, sarea si piperul si se amesteca bine pana la omogenizare. Se adauga apoi faina si se amesteca in continuare.
- Se incalzeste o tigaie cu ulei.
- Bucatile de pui se tavalesc prin pesmet, apoi prin amestecul cu ou si se pun la prajit in uleiul incins.
- Puiul se scoate cand a prins o culoare aurie si se aseaza pe un servetel de bucatarie pentru a scapa de excesul de ulei.
Cum se serveste:
- Puiul Shanghai se serveste cald, cu sos de rosii sau cu orice garnitura .