Puiul Shanghai este o reteta chinezeasca traditionala care are un mare succes si in tara noastra. Preparatul este relativ simplu de realizat, iar rezultatul este un piept de pui invelit intr-o crema pufoasa de oua.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 3 oua
  • 2 - 3 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • O lingura de mustar
  • O lingurita de sos de soia
  • O lingura de susan alb ( optional )
  • 20 ml vin alb
  • Sare, piper.

Cum se prepara:

  • Pieptul de pui se spala bine si se taie in felii de 1 centimetru.
  • Se bat ouale intr-un castron, se adauga peste ele sosul de soia, mustarul, vinul alb, susanul, sarea si piperul si se amesteca bine pana la omogenizare. Se adauga apoi faina si se amesteca in continuare.
  • Se incalzeste o tigaie cu ulei.
  • Bucatile de pui se tavalesc prin pesmet, apoi prin amestecul cu ou si se pun la prajit in uleiul incins.
  • Puiul se scoate cand a prins o culoare aurie si se aseaza pe un servetel de bucatarie pentru a scapa de excesul de ulei.

Cum se serveste:

  • Puiul Shanghai se serveste cald, cu sos de rosii sau cu orice garnitura .
  •   2009-07-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii