Puiul tandoori este un preparat savuros, foarte aromat si gustos. Este ideal pentru mesele festive, cu multi invitati. Se serveste cu orez fiert sau alte garnituri din legume.

Ingrediente pentru puiul tandoori


30 ml ulei de masline
5 grame coriandru macinat
5 grame chimion macinat
5 grame turmeric macinat
5 grame paprica
200 grame iaurt
10 ml suc de lamaie
4 catei de usturoi
10 grame ghimbir ras
sare
4 pulpe de pui
sare
piper.

Cum se prepara puiul tandoori

Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga coriandrul, chimionul, turmericul, paprica si piperul timp de 3 minute. Amesteca continuu.

Intr-un bol amesteca iaurtul cu sucul de lamaie, usturoiul, ghimbirul si sarea. Adauga si condimentele calite. Amesteca bine.

Cresteaza pulpele de pui si amesteca cu sosul cu iaurt si condimente. Acopera si lasa la marinat timp de o ora. De preferat este sa lasi timp de 6 ore.

Incinge gratarul si adauga pulpele de pui marinate. Lasa pe foc timp de 10 minute pe fiecare parte. Cand e gata, ia de pe foc si lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.

Cum se serveste puiul tandoori

Puiul tandoori se serveste cu orez fiert, lipie sau sos de iaurt cu legume.
 

  •   2012-05-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii