Puiul tikka masala este un preparat delicios, savuros si satios. Este ideal in serile racoroase, cand ai pofta de ceva gustos si usor de preparat.
Ingrediente pentru puiul tikka masala
- 800 grame piept de pui taiat in cubulete
- 1 ceapa tocata
- 5 catei de usturoi
- 10 grame ghimbir ras
- 800 grame piure de tomate
- 2 lingurite turmeric
- 2 lingurite chimion
- 2 lingurite garam masala
- 1/2 lingurita piper cayenne
- 200 ml iaurt
- sare
- piper
- ulei
- patrunjel tocat
Cum se prepara puiul tikka masala
Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste cubuletele de pui, pana devin aramii. Scoate puiul intr-un bol si in acelasi ulei caleste ceapa, pana se inmoaie.
Adauga usturoiul si ghimbirul si caleste timp de 2- 3 minute. Adauga piureul de tomate, turmericul, chimionul, garam masala si piperul cayenne.
Lasa sa dea in clocot dupa care adauga puiul. Amesteca si lasa pe foc timp de 15 minute.
Ia de pe foc si adauga iaurtul. Asezoneaza cu sare si piper.
Cum se serveste puiul tikka masala
Puiul tikka masala se serveste cu patrunjel tocat, iaurt proaspat pe deasupra si lipii.
Sursa foto: palachinkablog.com