Ingrediente pentru pulpele de pui caramelizate
- 1 kg pulpe de pui (de preferat ciocanele)
- 3/4 cana miere
- 1/2 cana sos de soia
- 4 linguri sos de chilli
- 2-3 catei de usturoi, pisati foarte bine
- sare
- piper
Cum se prepara pulpele de pui caramelizate
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Asezoneaza puiul cu sare si piper si lasa-l cateva minute intr-un castron.
Intre timp adauga intr-un bol mierea, sosul de soia, ketchupul picant si amesteca foarte bine. Adauga apoi usturoiul pisat pana devine pasta si la final adauga putin piper. Amesteca totul pana obtii o compozitie omogena.
Adauga sosul peste pulpele de pui si amesteca totul foarte bine.
Adauga apoi pulpele intr-o tava si coace-le timp de 45 de minute. Scoate apoi puiul si intoarce-l pe partea cealalta. Creste temperatura cuptorului la 200oC si coace puiul pana cand sosul incepe sa se caramelizeze.
Scoate tava din cuptor si lasa puiul sa se racoreasca timp de 5 minute, inainte de a-l servi.
Cum se servesc pulpele de pui caramelizate
Serveste pulpele de pui alaturi de o garnitura de orez sau de paste de orez.
Sursa foto: pinterest.com