Ingrediente pentru pulpele de pui cu broccoli si ardei sotat
- 1 lingura ulei de masline
- 4 pulpe superioare de pui
- sare
- piper negru proaspat macinat
- 350g broccoli
- 1 ceapa alba, mare, tocata marunt
- 1 ardei rosu, taiat felii
- 1 ardei galben, taiat felii
- 1 catel de usturoi, tocat foarte marunt
- 1 lingura cimbru proapat, tocat marunt (sau o lingurita cimbru uscat)
- 1 lingurita pasta de anchoa
- 1/4 cana supa de pui, nesarata
- 1 lingura otet balsamic
Cum se prepara pulpele de pui cu broccoli si ardei sotat
Preincalzeste cuptorul la 220oC.
Intr-o tigaie pune la incins putin lei. Asezoneaza puiul cu sare si piper dupa gust si adauga-l in tigaie. Gateste-l la foc mare, pe toate partile pana incepe sa se rumeneasca (aproximativ 3 minute).
Adauga apoi puiul cu pielea in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Separat, intr-un bol, adauga buchetelele de broccoli si asezoneaza-le cu saresi piper. Stropeste-le apoi cu putin ulei de masline si adauga-le in tava, langa pui. Coace totul pana cand puiul este bine patruns, iar broccoli este al dente.
In tigaia in care ai prajit puiul, adauga ceapa tocata marunt si soteaz-o timp pana cand inepe sa devins sticloasa. Adauga apoi ardeii si continua sa sotezi totul pana cand acestia incep sa se inmoaie. Adauga apoi usturoiul, cimbrul si pasta de anchoa si continua sa calesti totul timp de un minut, un minut. Toarna supa peste acestia si lasa totul sa fiarba, amestecand foarte bine. La final adauga otetul. In momentul in care zeama din tigaie se evapora, stinge focul.
Cum se serveste pulpele de pui cu broccoli si ardei sotat
Serveste puiul alaturi de broccoli si ardeii sotati. Merge de minune alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa foto: cookinglight.com