Feluri principale

#gutui #pulpe #pui #pulpe de pui cu gutui la cuptor

Pulpe de pui cu gutui la cuptor

Va plac gutuile? V-a “plouat in gura” atunci cand ati trecut prin piata si le-ati simtit mirosul? Ei bine, nu trebuie sa uitati faptul ca le puteti folosi si la mancare, in retete interesante, alaturi de carne, careia ii da, in combinatie, un gust captivant. Asa ca, daca aveti in casa mai multe gutui, pe care le-ati cumparat pentru cura de toamna, care va va pregati mai bine corpul pentru iarna, incercati si o reteta de pui cu gutui.

Pentru o reteta delicioasa de pui cu gutui la cuptor aveti nevoie de:

  • 2 pulpe de pui medii
  • 1 gutuie
  • 1 ceapa potrivita
  • 4-5 cartofi potriviti
  • Sare, delikat
  • 30 ml de ulei
  • Optional: cateva picaturi de vin


Mod de prep arare:

  • Se curata cartofii si ceapa, se spala gutuia si carnea de pui.
  • Se da drumul la cuptor.
  • Ceapa si cartofii se taie rondele, iar gutuia feliute subtiri de cel mult 1 centimetru. Pulpele pot fi condimentate deja cu putin delikat.
  • Luam tava, asezam dedesubt cartofii, deasupra ceapa, peste care asezam pulpele si gutuile. Adaugam sare si inca putin delikat, apoi o cana de apa si, optional, cateva picaturi de vin.
  • Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptorul incalzit deja, acolo unde se lasa pentru aproximativ 40 de minute.
  • Se scoate tava de la cuptor, se verifica daca s-a copt carnea, se amesteca in tava, se scot pulpele deasupra. Se scoate folia de aluminiu, se gusta sosul rezultat, in caz de nevoie se mai adauga condimente , se baga din nou la cuptor.
  • Dupa alte 10-15 minute se scoate tava si se da la racit.
  • Se serveste calda, alaturi de o salata de acrituri ( muraturi sau varza murata ) si un pahar de vin.

Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete