Feluri principale

#portocale #rata #rusalii #rata cu portocale #reteta rusalii

Rata cu portocale, friptura perfecta pentru masa de Rusalii

Pentru Duminica Rusaliilor, pregateste o friptura de rata cu portocale. Carnea de rata are un gust mai intens decat cea de pui, este mai usoara si foarte potrivita pentru o masa festiva, in familie sau alaturi de prieteni.

Ingrediente pentru friptura de rata cu portocale

  • 1 rata grasa
  • 80 g miere
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 3 portocale
  • 1 pahar vin
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • sare si piper
  • 2 frunze salata

Cum se prepara friptura de rata cu portocale

Curata si spala rata, apoi presara in interior, dar si in exterior, sare si piper. Umple-o cu o portocala taiata in sferturi si cu ceapa taiata destul de mare.

Intr-o tava inalta pune rata cu pieptul in jos si leaga-i picioarele ca sa nu se imprastie bucatile de portocala si ceapa. Pune cam doua degete de apa in tava, paharul de vin si las-o la cuptor aproximativ o ora si jumatate, pana cand se patrunde bine.

Cu 20 de minute inainte sa fie gata, scoate rata si scurge o parte din grasime. Apoi unge-o cu un amestec de ulei, miere, chimen, scortisoara si zeama de la o portocala. Pune pe langa ea si cea de-a treia portocala taiata felii subtiri.

Cum se serveste friptura de rata cu portocale

Rata se serveste pe un platou, cu felii de portocala si sos pe langa si cu frunze de salata.

Sursa foto: vegeta.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului