Ingrediente pentru friptura de rata cu portocale
- 1 rata grasa
- 80 g miere
- 3 linguri de ulei
- 1 ceapa
- 3 portocale
- 1 pahar vin
- 2 lingurite chimen macinat
- 1 lingurita scortisoara
- sare si piper
- 2 frunze salata
Cum se prepara friptura de rata cu portocale
Curata si spala rata, apoi presara in interior, dar si in exterior, sare si piper. Umple-o cu o portocala taiata in sferturi si cu ceapa taiata destul de mare.
Intr-o tava inalta pune rata cu pieptul in jos si leaga-i picioarele ca sa nu se imprastie bucatile de portocala si ceapa. Pune cam doua degete de apa in tava, paharul de vin si las-o la cuptor aproximativ o ora si jumatate, pana cand se patrunde bine.
Cu 20 de minute inainte sa fie gata, scoate rata si scurge o parte din grasime. Apoi unge-o cu un amestec de ulei, miere, chimen, scortisoara si zeama de la o portocala. Pune pe langa ea si cea de-a treia portocala taiata felii subtiri.
Cum se serveste friptura de rata cu portocale
Rata se serveste pe un platou, cu felii de portocala si sos pe langa si cu frunze de salata.
Sursa foto: vegeta.com