Rata cu varza este un preparat satios, potrivit pentru pranz. Mancarea este destul de usor de facut si va fi gata in aproximativ o ora si jumatate.
Ingrediente pentru rata cu varza
- 450 gr carne de rata
- 1 lingura ulei de masline
- 4 felii de bacon
- 1 ceapa, taiata
- 2 morcovi medii, taiati
- 1 catel de usturoi, tocat
- 400 gr supa de vita
- ½ cana vin rosu sex
- 1 lingura jeleu de struguri
- 1 lingurita zahar
- ½ varza (rosie)
-
2 mere, taiate
Cum se prepara rata cu varza
Pentru carnea de rata, poti folosi piept sau pulpe . Asezoneaza bine carnea cu sare si piper. Apoi prajeste-o in ulei pana cand capata o culoare maronie. Usuc-o pe prosoape de hartie si pune-o deoparte.
Fa acelasi lucru cu baconul. Pune in cratita ceapa, morcovii, usturoiul, vinul, supa de vita, jeleul si zaharul. Lasa-le sa fiarba o data. Taie varza in patru bucati si adaug-o in cratita, impreuna cu carnea de rata. Da focul mai incet si lasa mancarea sa se faca, cu capac, 15 minute.
Scoate carnea si varza din cratita si fierbe in continuare sosul, pana cand acesta devine mai gros.
Cum se serveste rata cu varza
Se aseaza carnea si varza pe farfurie si se toarna sosul peste ele.