Rata la cuptor in sos de unt este una dintre cele mai simple moduri de a gati o astfel de carne. Ingredientele sunt extrem de simple si de putine. Ai nevoie de o rata intreaga, sare , piper , unt si paprika.
 

Ingrediente pentru rata la cuptor in sos de unt
 

  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite paprika
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 rata intreaga
  • 1/2 cana unt topit.
     

Cum se prepara rata la cuptor in sos de unt
 

Freaca rata cu sare, piper si paprika si aseaza-o intr-o tava. Pune apoi tava la cuptor pentru o ora, la 190 grade Celsius.

Toarna apoi 1/4 cana de unt peste rata si las-o in cuptor inca 45 de minute. Toarna apoi si restul de unt si las-o sa se faca in cuptor inca 15 minute, pana cand capata o culoare aurie.
 

Cum se serveste rata la cuptor in sos de unt
 

Se serveste calda, cu o garnitura de orez, salata, legume etc.

  •   2011-08-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii