Rata Thai cu busuioc este un preparat pe care il poti face la o ocazie speciala. Satioasa si gustoasa, rata Thai cu busuioc poate fi facuta si pentru pranz.
Ingrediente pentru rata Thai cu busuioc
- 2 jumatati piept de rata dezosate
- 5 catei usturoi tocati
- 5 ardei iuti tocati
- 1/2 ardei gras
- 1 lingura sos de peste
- 2 linguri sos de stridii
- 4 linguri sos de arahide
- 1 ardei rosu feliat
- 1 ceapa taiata
- 4 linguri supa de pui
- 1/2 lingura zahar
-
1 cana frunze busuioc.
Cum se prepara rata Thai cu busuioc
Da carnea cu sare si piper. Aseaza apoi carnea in tigaie cu pielea in jos si prajeste pana cand toata grasime s-a topit, cam 7 minute. Intoarce pe partea cealalta si mai lasa inca 5 minute.
Pune intr -un castron usturoiul, ardeiul iute si tipurile de sosuri. Amesteca bine pentru a obtine o marinata. Da carnea prin marinata si las-o sa se marineze cam 30 de minute.
Incinge uleiul intr -o tigaie si pune ardeii grasi si ceapa. Soteaza cam 1 minut, pe urma toarna supa de pui si adauga zaharul. Adauga carnea in acest amestec. Pune apoi busuiocul.
Cum se serveste rata Thai cu busuioc
Rata se serveste cu orez.