Daca vrei sa pregatesti o cina sanatoasa si foarte gustoasa, poti alege un ratatouille la cuptor, care se prepara usor si rapid.

Ingrediente pentru ratatouille la cuptor:

 

  • 500 g rosii coapte
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1 dovlecel mediu
  • 2 ardei rosu
  • 3 vinete mari
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru

 

Cum se prepara ratatouille-ul la cuptor:


Decojeste rosiile si taie-le marunt. Toaca si ceapa marunt si taie dovlecii in felii mai groase. Taie apoi si ardeii marunt si vinetele taie-le pe diagonala.

Preincalzeste cuptorul si unge vinetele cu ulei si sare, apoi rumeneste-le putin pe gratar. Taie-le pe urma bucatele mai mici.

Amesteca vinetele cu ceapa, dovlecelul si ardeiul intr-un castron mai mare cu putin ulei, apoi pune aceasta compozitie la calit pentru 5 minute. Adauga si usturoiul si lasa-le pe foc inca 3 minute. Cand legumele sunt aproape gata adauga si rosiile, doua linguri de ulei si condimentele, apoi baga amestecul la cuptor pentru 30 de minute.

Cum se serveste ratatouille-ul la cuptor:


Ratatouille-ul la cuptor se serveste cald, presarat cu patrunjel tocat marunt.

Sursa foto: social.popsugar.com

  •   2013-07-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii