Frigarui de miel pot fi facute la gratar cu ocazia zilei Romaniei. Serveste frigaruile cu o garnitura de cartofi prajiti si salata sau cu lipii si iaurt.
Ingrediente pentru frigarui de miel la gratar de 1 decembrie
- 1 ceapa, taiata in sfert
- 1 catel de usturoi
- 4 crengute patrunjel
- 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
- 3 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita mix de condimente pentru carne
- 1 lingura sare
- 1 varf de cutit sofran
- 500 gr carne de miel, cubulete
-
2 linguri ulei vegetal.
Cum se prepara frigaruile de miel la gratar, de 1 decembrie
Amesteca intr-un blender ceapa, usturoiul, patrunjelul, coaja si sucul de lamaie, condimentele, sarea si sofranul. Pune marinata obtinuta intr-o punga de plastic si adauga mielul. Sigileaza punga, agita pentru omogenizare si da-o la frigider sa stea la marinat cam 6 ore.
Incinge gratarul, scoate carnea, curata excesul de sos de pe ea si pune bucatile de carne pe betele de frigarui. Unge carnea cu ulei si las-o pe gratar pana s-a patruns.
Cum se servesc frigaruile de miel la gratar, de 1 decembrie
Frigaruile se servesc cu lipie si iaurt sau cu salata si o garnitura de cartofi.
Sursa foto: myrecipes.com
Autor: Andra Rotaru