Frigarui de miel pot fi facute la gratar cu ocazia zilei Romaniei. Serveste frigaruile cu o garnitura de cartofi prajiti si salata sau cu lipii si iaurt.
 

Ingrediente pentru frigarui de miel la gratar de 1 decembrie
 

  • 1 ceapa, taiata in sfert
  • 1 catel de usturoi
  • 4 crengute patrunjel
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita mix de condimente pentru carne
  • 1 lingura sare
  • 1 varf de cutit sofran
  • 500 gr carne de miel, cubulete
  • 2 linguri ulei vegetal.
     

Cum se prepara frigaruile de miel la gratar, de 1 decembrie
 

Amesteca intr-un blender ceapa, usturoiul, patrunjelul, coaja si sucul de lamaie, condimentele, sarea si sofranul. Pune marinata obtinuta intr-o punga de plastic si adauga mielul. Sigileaza punga, agita pentru omogenizare si da-o la frigider sa stea la marinat cam 6 ore.

Incinge gratarul, scoate carnea, curata excesul de sos de pe ea si pune bucatile de carne pe betele de frigarui. Unge carnea cu ulei si las-o pe gratar pana s-a patruns.
 

Cum se servesc frigaruile de miel la gratar, de 1 decembrie
 

Frigaruile se servesc cu lipie si iaurt sau cu salata si o garnitura de cartofi.

Sursa foto: myrecipes.com
Autor: Andra Rotaru

  •   2011-11-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii