Feluri principale

#morcovi #faina #ceapa #post

Reteta de post: sote de morcovi

Soteul de morcovi este un preparat hranitor si foarte usor. Poate fi servit la pranz sau cina, simplu sau cu o salata. In perioadele in care nu se tine post poate fi combinat cu carne de pui.

Ingrediente pentru sote de morcovi
 

  • 1 kh morcovi
  • ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • sare , piper dupa gust
     

Cum se prepara soteul de morcovi
 

Curata bine morcovii, apoi da-i prin razatoare . Taie marunt ceapa.

Pune ulei intr-o tigaie, apoi adauga morcovul ras, cu sare si amesteca. Lasa-l sa se caleasca putin, amestecand. Adauga daca este nevoie putina apa. Apoi se adauga ceapa si se lasa si ea la calit. Toarna apa pentru a acoperi ingredientele si lasa-le sa fiarba cu capac, pentru 20-25 de minute.

Adauga apoi faina, sare si piper si amesteca.

Tine pe foc in continuare mancarea, cat sa dea in clocot inca o data sau de doua ori. Daca vrei sa ca mancarea sa fie mai dulce, adauga o lingura de zahar.
 

Cum se serveste soteul de morcovi
 

Se serveste cald.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare