Feluri principale

#morcovi #faina #ceapa #post

Reteta de post: sote de morcovi

Soteul de morcovi este un preparat hranitor si foarte usor. Poate fi servit la pranz sau cina, simplu sau cu o salata. In perioadele in care nu se tine post poate fi combinat cu carne de pui.

Ingrediente pentru sote de morcovi
 

  • 1 kh morcovi
  • ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • sare , piper dupa gust
     

Cum se prepara soteul de morcovi
 

Curata bine morcovii, apoi da-i prin razatoare . Taie marunt ceapa.

Pune ulei intr-o tigaie, apoi adauga morcovul ras, cu sare si amesteca. Lasa-l sa se caleasca putin, amestecand. Adauga daca este nevoie putina apa. Apoi se adauga ceapa si se lasa si ea la calit. Toarna apa pentru a acoperi ingredientele si lasa-le sa fiarba cu capac, pentru 20-25 de minute.

Adauga apoi faina, sare si piper si amesteca.

Tine pe foc in continuare mancarea, cat sa dea in clocot inca o data sau de doua ori. Daca vrei sa ca mancarea sa fie mai dulce, adauga o lingura de zahar.
 

Cum se serveste soteul de morcovi
 

Se serveste cald.

  •   2011-04-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii