Soteul de morcovi este un preparat hranitor si foarte usor. Poate fi servit la pranz sau cina, simplu sau cu o salata. In perioadele in care nu se tine post poate fi combinat cu carne de pui.
Ingrediente pentru sote de morcovi
- 1 kh morcovi
- ulei
- 1 ceapa
- 1 lingura faina
- 1 lingura zahar
-
sare , piper dupa gust
Cum se prepara soteul de morcovi
Curata bine morcovii, apoi da-i prin razatoare . Taie marunt ceapa.
Pune ulei intr-o tigaie, apoi adauga morcovul ras, cu sare si amesteca. Lasa-l sa se caleasca putin, amestecand. Adauga daca este nevoie putina apa. Apoi se adauga ceapa si se lasa si ea la calit. Toarna apa pentru a acoperi ingredientele si lasa-le sa fiarba cu capac, pentru 20-25 de minute.
Adauga apoi faina, sare si piper si amesteca.
Tine pe foc in continuare mancarea, cat sa dea in clocot inca o data sau de doua ori. Daca vrei sa ca mancarea sa fie mai dulce, adauga o lingura de zahar.
Cum se serveste soteul de morcovi
Se serveste cald.