Ingrediente pentru crevetii la gratar in marinata dulce-acrisoara
- 700 g creveti jumbo, cruzi, nedecorticati
- 1 cana apa clocotita
- 2 linguri sare kosher
- 5 linguri miere
- 2 cani cuburi de gheata
- 3 linguri otet de vin rosu
- ΒΌ cana ulei de masline extra-virgin
- 1 legatura patrunjel proaspat tocat
- 1/3 ceapa alba, tocata marunt
- o mana oregano proaspat, tocat marunt
- 2 catei de usturoi, pisati
- 1 ardei iute mic, tocat marunt
Cum se prepara crevetii la gratar in marinata dulce-acrisoara
Intr-un vas incapator adauga apa clocotita, sarea, jumatate din cantitatea de miere si amesteca bine pana cand sarea se dizolva. Adauga apoi cuburile de gheata si amesteca bine pana cand acestea se topesc. Adauga apoi crevetii si lasa-i la frigider timp de 20 de minute.
Scoate crevetii din bol si lasa-i la scurs timp de un minut, apoi tamponeaza-i cu prosoape de bucatarie de unica folosinta pentru a-i usca. Amesteca-i apoi cu o lingura si jumatate de miere.
Intr-un bol incapator adauga otetul si mierea ramasa. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena. Adauga treptat uleiul de masline, amestecand constant cu telul sau cu mixerul pentru a obtine o compozitie cremoasa. Adauga apoi patrunjelul, oregano, ardeiul, usturoiul si ceapa.
Frige crevetii pe gratarul incins timp de doua minute pe fiecare parte. Cand sunt gata, scoate-i in bolul cu marinata si lasa-i timp de un minut sa se raceasca.
Scoate-i apoi pe un platou si serveste-i imediat, alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa foto: myrecipes.com