Carnea de pui este preferata copiilor, mai ales atunci cand vine in portii mici, pe dimensiunea lor. Poti sa prajesti sau sa o pregatesti la gratar, apoi sa folosesti un sos sanatos si gustos. Pregateste degetele de pui pe bat , folosind bete pentru frigarui, cea mai mica marime.
Ingrediente pentru degetele de pui pe bat
- 4 bucati piept de pui dezosat, fara piele
- 24 betigase
- 3 linguri ulei vegetal
- 2 linguri sos de barbeque
- 1 1/4 cana pesmet
-
sare si piper.
Cum se prepara degetele de pui pe bat
Scufunda betele in apa pentru jumatate de ora, astfel incat sa le protejezi de foc. Taie carnea de pui in 12 bucati lungi si da-o cu sare si piper. Apoi strange carnea usor si infige-o pe bat.
Incinge gratarul. Pune intr-un castron uleiul si sosul de barbeque. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie, unge bucatile ("degetelele") de pui cu acest sos si apoi da-le prin pesmet.
Cum se servesc degetele de pui pe bat
Se servesc simple, cu salata sau cu un sos la alegere. Se pot pregati si fara pesmet, cu diverse plante aromatice.