Daca iti doresti o reteta deosebita pentru micul dejun, incearca niste mere sote . Reteta necesita doar cateva ingrediente simple si preparatul va fi gata in aproximativ 20 de minute.
Ingrediente pentru merele sote/calite
- ¼ cana unt
- 4 mere mari
- 2 lingurite amidon de porumb
- ½ cani apa rece
- ½ cani zahar brun
-
½ lingurite praf de scortisoara
Cum se prepara merele sote
Merele se spala, se decojesc si se taie in sferturi.
Pune untul intr-o tigaie , la foc mediu. Apoi adauga merele in tigaie. Lasa-le pe foc, amestecand continuu, pana cand acestea se inmoaie, in jur de 5-7 minute.
Dizolva amidonul de porumb in apa. Apoi, pune-l si pe el in tigaie. Adauga zaharul brun si praful de scortisoara. Lasa totul la fiert cam 2 minute, amestecand din cand in cand. Apoi poti lua tigaia de pe foc.
Cum se servesc merele sote
Se servesc calde. La micul dejun sau ca un desert pot fi servite cu clatite. Daca vrei, le poti folosi si la un fel principal , la pranz, alaturi de friptura de porc.