Feluri principale

#menta #retete miel #fileuri miel #miel cu menta #miel cu vinete

Reteta racoritoare cu menta: fileuri mentolate de miel cu vinete

Fileurile mentolate de miel cu vinete sunt preparatul perfect pentru orice gurmand care apreciaza aromele orientale. Incearca-le si tu!
Fileurile mentolate de miel cu vinete sunt preparatul perfect pentru orice gurmand care apreciaza aromele orientale. Incearca-le si tu!

Ingrediente pentru fileuri mentolate de miel cu vinete

  • o lamaie
  • 800 g de vinete
  • 6 rosii
  • 60 ml de ulei extravirgin de masline
  • 1/4 lingurita de fulgi de chilli
  • 2 lingurite de chimen macinat
  • 2 catei de usturoi
  • cateva fire de coriandru proaspat
  • cateva frunze de menta proaspata
  • 4 fileuri de spate de miel
  • 1/2 lungurita de boia dulce
  • o lingurita de sumac
  • sare
  • piper

Cum se prepara fileurile mentolate de miel cu vinete

Stoarce lamaia intr-o cratita cu apa si fierbe amestecul. Taie vinetele in cubulete mici si pune-le la fiert in cratita timp de 6 minute, apoi scurge-le si pune-le deoparte.

Taie rosiile si caleste-le 15 minute intr-o cratita, in 2 linguri de ulei si adauga fulgii de chilli, chimenul si usturoiul zdrobit. Pune vinetele peste sosul de rosii si mai lasa-le pe foc 5 minute.

rIncinge uleiul ramas intr-o tigaie si prajeste fileurile cate 2 minute pe fiecare parte. Pune-l deoparte si amesteca boiaua cu sumacul si cu ierburile aromate tocate si presara-le peste miel. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Cum se servesc fileurile mentolate de miel cu vinete

Acest preparat se serveste cu garnitura de cuscus si cu sos de iaurt.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete