Ingrediente:
- 300 g paste
- 100 g branza gorgonzola
- 100 g branza emmenthaler
- 100 g branza brie
- 100 ml lapte, la temepratura camerei
- 6 linguri parmezan, ras
- 1 lingura unt
- sare
- piper
Cum se prepara:
Intr-un vas incapator pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Pentru a fi mai savuroase, adauga o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert, strecoara pastele si clateste-le sub un jet de apa rece, pentru a elimina surplusul de faina.
Taie branzeturile in cubulete. Intr-o tigaie incapatoare adauga untul si lasa-l sa se topeasca. Adauga branzeturile si amesteca incontinuu pana se topsc. Adauga apoi laptele si amesteca bine pana la omogenizare.
Lasa compozitia sa fiarba 30 de minute apoi asezoneaza dupa gust cu sare si piper si adauga pastele. Daca ti se pare ca sosul este prea gros mai adauga putin lapte. Lasa totul pe foc timp de doua minte, amestecand continuu.
Cum se servesc:
Serveste pastele quattro formaggi fierbinti. Dupa ce le adaugi in farfurie poti rade deasupra lor parmezan. Merg de minune alaturi de un pahar de vin alb demisec.
Sursa foto: crisrestaurant.ro