Ingrediente pentru calamar sote:
- 450 grame calamar ( de peferat proaspat)
- 1 lingura uli extravirgin de masline
- 2 linguri unt
- 2 lingurite usturoi tocat foarte marunt
- 1 lingura patrunjel tocat marunt
- sare
- piper proaspat tocat
- 1 lamaie, taiata felii, pentru servire
Cum se prepara calamarul sote:
Spala si curata calamarul foarte bine. Lasa-i tentaculele intregi si taie restul corpului in inele. Cu ajutorul unu prosop de bucatarie de unica folosinta, tamponeaza calamarul pentru a elimina surplusul de apa.
Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul si las-o sa se incinga. Adauga calamarul apoi untul, usturoiul si patrunjelul. Asezoneaza totul cu sare si piper, dupa gust. Lasa compozitia pe foc aproximativ doua minute, pana cand calamarul devine opac.
Cum se serveste calamarul sote:
Pune calamarul pe o farfurie si adauga felii de lamaie. Serveste totul cu paine proapata si un pahar de vin alb.
Sursa foto: piazzapascal.com