Feluri principale

#retete rapide #fructe de mare #calamar #retete calamari #calamar sote

Reteta ultrarapida: calamar sote

Bucura-te de o reteta delicioasa de calamar, care se prepara in doar doua minute. Este perfecta atat pentru zilele in care nu ai timp sa gatesti cat si pentru momentele in care ai musafiri nepoftiti si trebuie sa prepari ceva ultrarapid.

Ingrediente pentru calamar sote:

  • 450 grame calamar ( de peferat proaspat)
  • 1 lingura uli extravirgin de masline
  • 2 linguri unt
  • 2 lingurite usturoi tocat foarte marunt
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt
  • sare
  • piper proaspat tocat
  • 1 lamaie, taiata felii, pentru servire

Cum se prepara calamarul sote:

Spala si curata calamarul foarte bine. Lasa-i tentaculele intregi si taie restul corpului in inele. Cu ajutorul unu prosop de bucatarie de unica folosinta, tamponeaza calamarul pentru a elimina surplusul de apa.

Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul si las-o sa se incinga. Adauga calamarul apoi untul, usturoiul si patrunjelul. Asezoneaza totul cu sare si piper, dupa gust. Lasa compozitia pe foc aproximativ doua minute, pana cand calamarul devine opac.

Cum se serveste calamarul sote:

Pune calamarul pe o farfurie si adauga felii de lamaie. Serveste totul cu paine proapata si un pahar de vin alb.

Sursa foto: piazzapascal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului