Feluri principale

#conopida #migdale #condimente

Reteta vegetariana: conopida coapta cu migdale si condimente

Daca vrei sa incerci un preparat vegetarian sau iti plac mancarurile de conopida , incearca o reteta vegetariana: conopida coapta cu migdale si condimente .

Ingrediente pentru conopida coapta cu migdale si condimente
 

  • 1 conopida maruntita
  • 1 pumn de migdale decojite, maruntite
  • 2 lingurite seminte de coriandru
  • 2 lingurite seminte de chimion
  • 1-2 ardei iuti rosii
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • putin unt


Cum se prepara conopida coapta cu migdale si condimente


Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius . Pune apa la fiert cu sare de mare. Dupa ce a fiert, scufunda conopida cateva minute. Scurge-o foarte bine si eventual sterge-o cu servetele de bucatarie.

Pune untul si uleiul intr-o tigaie. Foloseste un mojar de bucatarie pentru a zdobi condimentele si ardeii, adauga sarea si migdanele si amesteca sa omogenizezi. Compozitia de condimente toarna-o in tigaie. Dupa ce acestea incep sa se prajeasca, adauga si conopida. Las-o sa prinda putina culoare si apoi toarna sucul de lamaie si adauga si coaja acesteia, rasa.

Mai lasa mancarea pe foc cam 1 minut. Apoi pune-o la cuptor un sfert de ora.
 

Cum se serveste conopida coapta cu migdale si condimente
 

Se serveste calda.

  •   2010-11-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii