Daca ai nevoie de un preparat pentru vegetarieni , te poti inspira din bucataria italieneasca. Pregateste o portie de gnocchi cu legume si sos de rosii.
Ingrediente pentru gnocchi cu legume si sos de rosii
- 650 gr gnocchi cu cartofi
- 1/3 cana busuioc proaspat, tocat
- parmezan ras
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa taiata
- 2 morcovi taiati
- 2 dovlecei taiati
- 2 tulpini telina, maruntita
- 1 catel usturoi, tocat
- 700 ml sos de rosii pentru paste
- 1 varf de cutit de zahar.
Cum se prepara gnocchi cu legume si sos de rosii
Pune uleiul la incins intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga ceapa in tigaie, morcovii, dovleceii, telina si usturoiul. Amesteca si lasa pe foc 5 minute, pana cand legumele s-au inmuiat.
Adauga sosul de rosii, apoi pune capacul si lasa sa fiarba. Dupa ce da in clocot, da focul mai mic si tine acoperit inca 10 minute. Ia capacul de pe foc, apoi fierbe inca 5 minute, pana cand compozitia devine groasa. Adauga zaharul si amesteca bine. Pune sare si piper dupa gust.
Fierbe pastele gnocchi conform instructiunilor de pe ambalaj . Scurge-le bine.
Cum se servesc gnocchi cu legume si sos de rosii
Se pun pastele in farfurii , apoi se adauga peste ele sosul din tigaie. Presara busuioc si parmezan.