Daca vrei sa prepari o reteta vegetariana, foloseste cartofii noi pentru un fel de mancare hranitor si satios. Tocanita de cartofi cu nuci este o mancare gustoasa, cu o textura care combina moliciunea cartofilor cu crusta crocanta a nucilor.
 

Ingrediente pentru tocanita de cartofi cu nuci
 

  • 4 1/2 cana cartofi piure
  • 1/2 cana unt, topit
  • 1/3 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua batute
  • 1 cana zahar brun
  • 1/2 cana faina
  • 1/3 cana unt
  • 1 cana alune.
     

Cum se prepara tocanita de cartofi
 

Unge o tava cu putin ulei si incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Pune intr-un castron piureul de cartofi, 1/2 cana de unt, lapte, zahar, extract de vanilie si oua. Amesteca bine , apoi toarna compozitia in tava. In alt castron amesteca zaharul si faina. Adauga in castron 1/3 cana de unt si amesteca, apoi adauga nuca. Toarna intreaga compozitie peste cea din tava si da mancarea la cuptor, pentru 25 de minute.

Cand tocanita a capatat o culoare rumena, mancarea este gata.
 

Cum se serveste tocanita de cartofi
 

Se serveste calda.

  •   2011-08-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii