Pestele este un aliment hranitor si usor de digerat, potrivit pentru un pranz sau o cina usoara. Pregateste-l pe gratar, in tigaie sau la cuptor ca fel principal, cu un sos acrisor si plante aromatice.
Iata cateva retete cu peste pentru felul principal:
Peste cu legume
Foloseste legumele verii precum dovlecei, rosii sau ceapa pentru a pregati o mancare de peste. Parfumeaza preparatul cu patrunjel. Incearca o reteta de peste cu legume.
Peste cu parmezan, lamaie si plante aromatice
Parmezanul este un tip de branza care se potriveste la mancarurile pe baza de peste. Poti face o crusta crocanta cu pesmet si un sos aromat cu plante, pe baza de ulei, lamaie si patrunjel. Fa un peste un parmezan, lamaie si plante aromatice. Acest fel de mancare poate fi servit ca fel principal la pranz sau cina.
Peste la gratar cu mirodenii
Fa un amestec de condimente si foloseste-l pentru un peste la gratar. Decoreaza preparatul cu lime sau lamaie si cu fire de coriandru sau patrunjel. Serveste acest fel de mancare cu o salata verde si o garnitura de cartofi natur sau cu legume la gratar.
Peste cu orez
Peste cu migdale
Pestele cu migdale este un fel de mancare le care il poti face la o ocazie speciala. Acest preparat are la baza maioneza, parmezan, plante aromatice si lamaie. Serveste acest peste cu o salata verde, mixta.
Peste cu malai
Pestele cu malai este una dintre variantele clasice de a gati acest aliment. Serveste pestele in crusta de malai cu cartofi prajiti pe un pat de salata verde.
Peste cu mango
O varianta exotica de a gati pestele este sa-l combini cu fructe inedite. Pestele cu mango se condimenteaza cu sofran si seminte de mustar. Preparatul poate fi servit ca fel principal cu o garnitura de orez simplu.
Peste cu fasole, masline si rosii
Pestele cu fasole, masline si rosii este un fel rustic de mancare, nepretentios. Serveste acest preparat cu paine facuta in casa.
Foto: cooknutri.com