Pentru iesirea la iarba verde de 1 Mai prepara si cateva costite. Sunt suculente, aromate si potrivite pentru gratar. Daca le lasi la marinat cu o seara inainte de iesi la picnic, vei obtine niste costite savuroase. Pentru acest preparat nu uita sa pui la rece si cateva sticle de bere.
 

Ingrediente pentru costite la gratar
 

 

Cum se prepara costitele la gratar
 

Intr-un bol amesteca zaharul alb cu paprica , sarea, piperul, pudra de chili si 4 catei de usturoi . Freaca costitele de porc cu acest amestec. Acopera si da la rece peste noapte.

Intr-un bol amesteca zaharul brun, otetul, ketchup-ul, sosul de chili, sosul Worcestershire , sucul de lamaie, ceapa, mustarul si un catel de usturoi. Pune acest amestec la fiert, la foc mic, pentru o ora.

Incinge gratarul. Aseaza costitele si ungele cu cateva linguri din sosul preparat mai devreme. Lasa pe gratar timp de 15 - 20 de minute. Intoarce costitele pe toate partile.
 

Cum se servesc costitele la gratar
 

Costitele la gratar se servesc cu sos.

  •   2011-04-26
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.