Frigaruile din carne de porc marinata la gratar se prepara repede, iar rezultatul este savuros. Pentru aroma si fragezime, carnea de porc se lasa la marinat peste noapte. Frigaruile se servesc stropite cu suc de lamaie si ulei de masline , alaturi de o salata de rosii si lipii.
Ingrediente pentru frigarui de porc la gratar
- 1 kg muschi de porc
- 1 ceapa
- 100 ml ulei de masline
- 100 ml vin alb sec
- 20 ml suc de lamaie
- 10 grame oregano uscat
- 2 catei de usturoi
- 4 frunze de dafin
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 1 lamaie feliata
-
sare
- piper.
Cum se prepara frigarui de porc la gratar
Taie carnea in cuburi. Taie ceapa in felii groase. Intr-un bol amesteca carnea de porc cu ceapa.
Adauga uleiul de masline, vinul, sucul de lamaie, oregano, usturoiul, frunzele de dafin, sarea si piperul. Amesteca bine toate ingredientele.
Lasa apoi carnea la marintat peste noapte.
Taie rosiile pe jumatate si indeparteaa semintele si sucul. Intr-un bol amesteca putin ulei de masline cu sare si piper. Adauga si rosiile tocate marunt.
Taie ardeii in sferturi si indeparteaza semintele. Aseaza apoi carnea de porc, ceapa si ardeii pe frigarui.
Aseaza frigaruile pe gratarul incins. Lasa frigaruile pe foc timp de 15 - 20 de minute. Ungele din cand in cand cu sosul in care a fost marinata carnea.
Cum se servesc frigaruile de porc la gratar
Aseaza frigaruile pe un platou. Adauga cateva felii de lamaie. Deasupra stropeste cu putin suc de lamaie, ulei de masline si putin oregano. Frigaruile se servesc si cu salata de rosii si lipie.