Feluri principale

#rosii #ceapa #ardei #retete de 1 martie #paste

Retete de 1 Martie: Paste cu sos rosu si alb

La inceput de primavara, incearca o retete de paste cu sos rosu si alb. Le poti servi in doar 20 de minute, pentru un pranz sau la cina.

Ingrediente pentru paste cu sos rosu si alb
 

  • 1 ½ cana paste
  • Pentru sosul rosu
  • 1 ardei gras taiat
  • 1/8 ceapa rosie, taiata
  • 1 rosie taiata
  • 1 catel de usturoi
  • condimente pentru paste
  • sare si piper
  • Pentru sosul alb
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  •  1 ½ cana lapte
  • ½ cana parmezan
  • ¼ cana Feta
     

Cum se prepara pastele cu sos rosu si alb
 

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet si scurge-le bine.

Pune 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si incinge-l. Cand s-a incins, pune in tigaie ardeiul, ceapa rosie, tomata, usturoiul, condimentele, sarea si piperul. Soteaza bine compozitia, apoi toarn-o intr-un blender pentru a obtine un piure fin. In cazul in care sosul rosu este prea gros, mai poti adauga putin ulei de masline.

Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Apoi adauga faina si amesteca. Cand compozitia incepe sa faca bulbuci, toarna incet laptele. Cand compozitia capata consistenta unui sos, adauga si parmezanul. Amesteca bine. Dupa ce acesta s-a topit, adauga si branza Feta si lasa pe foc sosul pana cand devine cremos si neted.
 

Cum se servesc pastele cu sos rosu si alb
 

Se aseaza pastele in farfurie, se toarna intai sosul alb peste ele, apoi sosul rosu si se serveste.
 

  •   2011-02-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii