Ingrediente pentru aperitivul cu vinete si branza tofu
- 1 vanata
- 2 rosii
- 150 g branza tofu
- ulei de masline
- 3 catei usturoi
- busuioc verde
- sare si piper
Cum se prepara aperitivul cu vinete si branza tofu
Taie vanata in felii de un centimetru grosime, sareaza bucatile si lasa-le deoparte 10 minute. Preseaza-le intr-un prosop de hartie, iar apoi presara apoi putin piper pe fiecare felie in parte.
Pune putin ulei in tigaie si cateii de usturoi taiati la jumatate, ca sa ii dea gust. Prajeste feliile de vinete pe ambele parti si apoi scoate-le pe un platou acoperit cu servete de hartie care vor absorbi grasimea.
Taie rosiile felii, iar branza tofu marunteste-o cu o furculita pana cand devine pastoasa. Aseaza pe fiecare felie de vinete o felie de rosie si o lingurita de branza tofu. Deasupra, asezoneaza cu frunze proaspete de busuioc.
Cum se serveste aperitivul cu vinete si branza tofu
Este un aperitiv perfect pentru zilele de post, iar daca vrei sa renunti si la uleiul de masline, atunci poti praji vinetele pe un gratar.
Sursa foto: dubaiconfidential.ae