Ingrediente pentru cartofii copti cu lamaie si patrunjel
- 1 kg de cartofi
- 5 linguri ulei de masline extravirgin
- 30 ml vin alb, dulce
- 1 lingurita oregano
- 1/2 lingurita boia dulce
- 3 catei de usturoi pisati
- 2 lamai
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Cum se prepara cartofii copti cu lamaie si patrunjel
Preincalzeste la 200o Celsius.
Curata cartofii de coaja si taie-i in bucati de marime potrivita. Ai grija sa fie cat de cat egale pentru a se coace in acelasi timp. In caz contrar unii se vor arde iar altii vor ramane necopti.
Spala apoi cartofii pentru a elimina amidonul in surplus si lasa-i sa stea in apa rece timp de cinci minute.
Intre timp spala lamaie bine si rade-le coaja. Stoarce apoi sucul.
Intr-un castron incapator adauga zeama de lamaie, zoaja de lamaie, uleiul, sarea, piperul, boiaua, usturoiul si oregano. Amesteca bine, apoi adauga vinul.
Scurge cartofii de apa si adauga-i intr-o tava adanca. Asezoneaza cu sare si piper apoi toarna peste ei sosul preparat anterior.
Coace cartofii timp de 30 de minute, apoi intoarce-i si mai lasa-i la cuptor inca 20 de minute sau pana cand sunt bine patrunsi.
Cand sunt gata, presara patrunjelul tocat peste ei
Cum se servesc cartofii copti cu lamaie si patrunjel
Serveste cartofii calzi, simpli sau alaturi de o salata de rosii cu usturoi.
Daca nu tii insa post, poti servi cartofii copti cu lamaie si patrunjel alaturi de o friptura la gratar.
Sursa foto: foodnetwork.com