Legumele pane sunt gustoase, satioase si numai bune de preparat in timpul postului. Chiar daca reteta nu contine oua te asiguram ca acestea sunt la fel de gustoase precum cele clasice.

Ingrediente pentru legumele pane de post

  • legume la alegere (vinete, dovlecei, ciuperci, morcovi, conopida, etc)
  • apa minerala
  • faina
  • cimbru
  • menta
  • piper
  • boia dulce de ardei dupa gust
  • sare
  • piper

Cum se prepara legumele pane de post

Se prepara aluatul pentru clatite astfel incat sa fie putin mai gros decat in mod normal. Pentru prepararea acestuia se foloseste apa minerala, faina, cimbru, menta si boia dulce. Se amesteca totul foarte bine si apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-o farfurie amesteca cateva linguri de faina cu putina sare.

Taie legumele felii de aproximativ jumatate de centimetru grosime.

Trece fiecare felie de legume prin faina apoi scufunda-le in aluatul de clatite. Prajeste-le in baie de ulei pana devin aurii pe ambele parti.

Scoate-le pe o farfurie peste care ai asezat prosoape absorbante, pentru a scapa de excesul de ulei.

Cum se servesc legumele pane de post

Serveste legumele panae alaturi de o salata de sezon.

Sursa foto: opensourcefood.com

  •   2016-03-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii