Feluri principale

#parjoale post #parjoale cartofi #retete post #retete simple #retete rapide #parjoale

Retete de post: parjoale de cartofi cu verdeata

Parjoalele de cartofi cu verdeata pot inlocui cu succes parjoalele clasice, preparate din carne. In plus sunt mult mai iefine si sunt ideale pentru zilele in care se tine post, sau pentru cei care nu consuma carne. Iata cat de simplu se prepara.

Ingrediente pentru parjoalele de cartofi cu verdeata

  • 800 g cartofi
  • 2-3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi marar
  • 150 g pesmet
  • 50 g margarina
  • sare
  • piper

Cum se prepara parjoalele de cartofi cu verdeata

Fierbe cartofii intregi in apa cu sare. Cand sunt gata scurge-i de apa si lasa-i la racit.

Curata-i apoi de coaja si paseaza-i ca pentru piure. Amesteca-i apoi cu margarina, ceapa si verdeata tocate marunt. Asezoneaza totul cu sare si piper dupa gust.

Din pasta obtinuta formeaza bilute de marimi egale. Trece fiecare biluta prin pesmet si prajeste-le apoi in baie de ulei, pana se rumenesc.

Cum se servesc parjoalele de cartofi cu verdeata

Parjoalele de cartofi cu verdeata se servesc calde, alaturi de o salata de sezon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului