Odata cu venirea primaverii, din alimentatia ta nu trebuie sa lipseasca legumele si verdeturile de sezon. Corpul are nevoie de o perioada de detoxifiere, dupa o iarna lunga in care consumul de proteine a fost mult mai mare. Iata cateva retete de primavara care iti vor reda vitalitatea!
Clatite de primavara
Ingrediente:
Pentru clatite:
- 4 oua
- 1 lingura suc de spanac
- 200 ml apa minerala
- 200 ml bere
- faina
- sare si piper
Pentru umplutura:
- 300 grame cascaval
- 300 grame sunca presata
- 4 oua fierte tari
- 2 cepe rosii
- 2 ardei grasi (de culori diferite)
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 salata verde
- 5-6 rosii cherry
- 50 grame masline fara samburi
- frunze proaspete de menta
Cum se prepara:
Se pregatesc doua feluri de clatite. Bate doua oua cu sare, adauga 3-4 linguri de faina, berea si putin piper. Amesteca-le bine si lasa-le la frigider 15 minute. Dupa ce s-a racit aluatul, prepara clatitele una cate una in mod clasic. Apoi, bate celelalte doua oua cu putina sare si piper, adauga o lingura de suc de spanac, 3-4 linguri de faina si apa minerala pana se formeaza un aluat de consistenta smanatanii. Lasa-l la frigider 15 minute, dupa care coace clatitele una cate una.
Taie cascavalul si sunca presata felii, ardeii si salata verde, fasii, ceapa rosie rondele, ouale fierte si maslinele felii subtiri, iar rosiile cherry, taie-le pe jumatate.
Umple clatitele cu aceste ingrediente, ruleaza-le si lasa o ora la figider sa se aromatizeze, apoi taie fiecare clatitita in 2-3 bucati mici.
Cum se servesc:
Se servesc ca aperitiv si se orneaza cu frunze de ceapa verde si cu frunze de menta proaspata.
Rulouri de peste cu legume
Ingrediente:
- 4 bucati fileuri de peste
- 150 grame ciuperci
- 50 grame telina
- 1 bucata morcov
- 1 ceapa
- 1-2 bucati usturoi
- 1 bucata ardei rosu
- 1 legatura patrunjel
- 100 grame unt
- 4 linguri maioneza
- 1 lingurita mustar
- 50 grame cascaval ras
- 1 lingurita zeama lamaie
- sare
- piper
- ulei
Cum se prepara:
Toaca legumele marunt si calest-le in unt. Separat, tot in unt, caleste ciupercile si adauga-le peste legume si condimenteaza-le dupa gust. Lasa-le sa scada si adauga patrunjelul tocat marunt. Infasoara fileurile de peste cu compozitia obtinuta.
Separat, prepara maioneza si toarn-o peste peste, deasupra presara cascaval ras si da la cuptor 20 de minute.
Cum se serveste:
Se serveste, rece, ca aperitiv, alaturi de un vin alb.
Sursa foto: revistafelicia.ro