Chiftelute de crab si somon cu sos tartar reprezinta o mancare speciala, potrivita pentru cinele in doi. Servite cu spanac, cartofi copti si sos tartar , aceste chiftelute sunt delicioase.
Ingrediente pentru chiftelute de crab si somon cu sos tartar
Pentru cartofi:
- 250 grame cartofi rosii mici
- 20 ml ulei de masline
-
sare
- piper.
Pentru chiftelute:
- 250 grame fumat , fara oase
- 150 grame carne de crab alba
- 150 grame carne de crab rosie
- 10 grame maioneza
- patrunjel tocat
- marar tocat
- 1 ardei iute tocat
- 10 grame mustar
- 10 ml ulei de masline
- sare
- piper .
Pentru sosul tartar:
- 40 grame maioneza
- 4 castraveti murati mici, tocati
- 10 grame capere
- patrunjel
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 10 grame hrean ras
- sare
- piper.
Pentru a servi:
- spanac
- 10 ml ulei de masline
- sare
- piper.
Cum se prepara chiftelute de crab si somon cu sos tartar
Fierbe cartofii in apa cu sare, timp de 20 - 30 de minute. Scurge cartofii si pune-i intr-o cratita. Zdrobeste-i cu o furculita si asezoneaza cu sare si piper. Stropeste-i cu putin ulei de masline.
Trasfera cartofii intr-o tava. Da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru chiftelute, amesteca somonul, crabul, maioneza, patrunjelul, mararul si mustarul. Asezoneaza cu sare si piper. Formeaza apoi chiftelutele. Aseaza-le pe o tava si da-le la frigider pentru 20 - 30 de minute.
Pentru sosul tartat, amesteca maioneza cu castravetii, caperele, patrunjelul, sucul de lamaie si hreanul. Asezoneaza cu sare si piper.
Incinge apoi o tigaie cu putin ulei de masline. Pune la prajit chiftelutele, 3 - 4 minute pe fiecare parte.
Intr-o alta tigaie, caleste cateva minute spanacul. Stropeste cu ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper.
Cum se servesc chiftelute de crab si somon cu sos tartar
Pentru a servi, aseaza pe un platou cateva chiftelute, cartofii copti si spanacul. Toarna deasupra cateva linguri de sos tartar.