Feluri principale

#paine #parmezan #usturoi #ciuperci #retete de valentine's day

Retete de Valentine's Day: Ciuperci sote cu paine prajita cu usturoi si parmezan

Pentru un pranz sau o cina consistenta, pregateste ciuperci sote . Serveste-le cu paine prajita si cu parmezan si vei avea un preparat foarte gustos si satios.

Ingrediente pentru ciuperci sote cu paine prajita cu usturoi si parmezan
 

Pentru ciuperci
 

  • 1 bucata de unt
  • Ulei de masline
  • 1 ceapa lunguiata, rosie, taiata
  • 2 pumni de ciuperci amestecate, taiate
  • 1 lingura otet
  • o mana de patrunjel proaspat, taiat
  • tarhon proaspat, taiat
  • sare si piper negru, proaspat macinat
     

Pentru crema de Parmezan

  •  
  • 200 ml smantana
  • 40 gr parmezan, ras
     

Pentru painea prajita

  • felii de paine
  • ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi, taiat
     

Restul ingredientelor
 

  • 4 felii de bacon
  • 1 lingura otet
  • 2 oua
  • 2 fire de patrunjel
     

Cum se prepara ciuperci sote
 

Toarna ulei de masline intr-o tigaie, adauga untul si ceapa. Caleste 3 minute, dupa care adauga si ciupercile. Lasa-le la foc iute 3 minute, apoi adauga otetul si ierburile, sarea si piperul. Pune compozitia intr-un recipient acoperit, sa se pastreze calda.

Pune smantana intr-o cratita curata si las-o pana incepe sa fiarba, apoi adauga parmezanul si piperul. Lasa totul la fiert cam 4 minute, pana obtii un sos mai gros. Toarna sosul intr-un recipient acoperit, sa stea la cald.

Foloseste o tigaie tip grill pentru a praji painea. Da-o intai prin ulei de masline, apoi prajeste-o pe ambele parti, pana devine aurie. Freaca painea cu usturoi, dar numai pe o singura fata . Pune painea deoparte, acoperita, sa stea la cald.

In aceeasi tigaie in care ai facut painea poti praji baconul cateva minute, apoi pune-l deoparte.

Pune apa intr-o cratita si las-o la fiert. Adauga apoi otet, sparge ouale si toarna-le usor in apa. Lasa-le sa se faca 3 minute, pana cand oul a fiert in apa. Scoate-l apoi din apa.
 

Cum se servesc ciupercile sote
 

Pune painea prajita pe un platou, adauga ciupercile, apoi ouale si baconul. Toarna sosul deasupra si garniseste cu patrunjel.
 

  •   2011-02-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii