Feluri principale

#paste #ciuperci #spanac

Retete de Valentine's Day: ravioli cu spanac si ciuperci

Pentru o cina romantica de Sfantul Valentin, incearca o reteta de ravioli cu spanac si ciuperci . Preparatul este un pic mai complicat de realizat, dar ingredientele sunt simple, iar rezultatul merita efortul.

Ingrediente pentru ravioli cu spanac si ciuperci
 

  • 170 gr ciuperci champignon, taiate
  • ½ cana ciuperci (alt fel sau acelasi), taiate fin
  • 1 pachet de spanac
  • ½ cana + 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • ¼ cana mascarpone
  • 1/3 cana parmezan ras
  • 6 bucati de aluat
  • 2 oua
  • 2 cani sos de rosii
  • sare si piper
     

Cum se prepara ravioli cu spanac si ciuperci
 

Cele 6 bucati de aluat trebuie pregatite ca si cum vrei sa faci pachetele de primavara. Celelalte 2 oua trebuie sa fie batute si amestecate cu 1 lingurita de apa, intr-un castron.

Incinge intr-o tigaie ¼ cana ulei de masline. Pune ciupercile si asezoneaza cu sare si piper. Lasa-le pe foc 5 minute, pana cand lichidul s-a evaporat. Adauga apoi spanacul si lasa-l sa se faca 2 minute. Scoate compozitia din tigaie si pune-o intr-un blender. Porneste aparatul, pentru a obtine o pasta groasa.

Pune pasta intr-un alt castron si adauga peste ea mascarponele si parmezanul. Amesteca bine, adaugand sare si piper dupa gust.

Fa ravioli din cate doua patratele de aluat, asezate una peste alta, lipind marginile intre ele. Umplutura trebuie sa fie pasta obtinuta in blender. Unge suprafata acestora cu solutia din primul castron (apa si oua batute).

Pune intr-o oala apa la fiert, cu sare si ulei. Adauga bucatile de ravioli, cu grija, sa nu se desfaca si lasa-le sa fiarba maxim 3 minute. Scoate-le, scurge-le si pune-le intr-un vas acoperit, sa se pastreze calde.

Toarna restul de ulei intr-o tigaie, adauga ciupercile cele mici si prajeste-le 8 minute. Toarna sosul de rosii si lasa sosul sa fiarba 5 minute.
 

Cum se servesc portiile de ravioli cu spanac si ciuperci
 

Pune ravioli in farfurii, toarna deasupra sosul de rosii si ciuperci si garniseste cu parmezan ras.
 

  •   2011-02-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii