Iti amintesti de acele zile in care iti vin baietii infometati acasa? Un sot, un fiu sau un frate ar putea manca cat doi, astfel incat ai nevoie de o mancare consistenta, hranitoare. Incearca o tocanita cu fasole si carnati .
Ingrediente pentru tocanita cu fasole si carnati
- 450 gr fasole uscata
- 1 lingura ulei de arahide
- 340 gr carnati, taiati
- 3 felii de bacon
- 2 cani ceapa taiata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 2 cani ardei gras, verde, rosu
- 1 lingurita ardei iute
- 1 lingurita paprika
- 4 rosii, fara seminte, maruntite
- 8 cani apa
- 1 lingurita sare
- ¼ lingurita piper macinat
- 2 lingurite coaja de lamaie
-
suc ½ lamaie
Cum se prepara tocanita de fasole si carnati
Alege fasolea, spala-o bine si apoi pune-o intr-o cratita cu apa si las-o peste noapte.
Incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu si apoi adauga baconul si carnatii. Scoate apoi baconul si carnatii si pune-i deoparte.
Adauga ceapa si usturoiul si lasa-le pe foc, amestecand mereu, pentru 5 minute. Adauga apoi ardeiul gras si ardeiul iute. Lasa compozitia pe foc cateva minute, apoi pune paprika si rosiile.
Scurge bine fasolea si adaug-o in mancare, impreuna cu 8 cani de apa. Lasa mancarea sa dea in clocot, apoi da focul mai mic si lasa tocanita sa fiarba cam o ora. Pe urma poti pune carnatii si baconul. Condimenteaza cu sare si piper. La final adauga lamaia.
Cum se serveste tocanita de fasole si carnati
Se serveste calda.